TILL START

- FÖR MEDIA ÄR DET OKEJ ANVÄNDA KOMMENTARERNA FRÅN OSKAR I SINA TIDNINGAR/TIPS/PÅ HEMSIDOR FÖRUTSATT ATT MAN INTE ÄNDRAR I TEXTERNA

(Vi försöker alltid att hålla uppdaterat med någon dag till godo före respektive tävlingsdag. Eventuella uppdateringar av texten kan ibland ske - lunchtävlingar samt helgstarter fram till klockan 11 och kvällstävlingar fram till klockan 17 på respektive tävlingsdag.)

romme måndag 10/6

2 Mare Mareh (Lopp 1, V4-1) blev det inte optimalt för senast, men hon fullföljde okej emot ett par bra hästar och fortsätter att utvecklas åt rätt håll. Som det kändes när vi provade startbilen tidigare så hoppas jag hon ska få en bra position. Återstår att se exakt hur loppet utvecklar sig och hur snabbt de andra öppnar, men hon ska göra en bra insats och även om det är ett par vassa emot så hoppas jag hon är med bland de fem främsta och kämpar.
Balans, vagn och utrustning: Tanken är att hon ska tävla barfota runt om den här gången. Vanlig vagn, helstängt huvudlag och rycktussar i övrigt.

tingsryd onsdag 12/6

8 Readly Lavec (Lopp 9, V86-7) galopperade bort sig i Speedracet då han hade avgjort sitt heat in mot första sväng senast vilket var surt. Han var fin i comebacken där han sprang imål med lite krafter sparade, men med tanke på senast så fick han ju inget direkt mer lopp i kroppen och det lär fortsatt fattas en del vad gäller toppformen för honom. Det är roligt han är tillbaka efter sina problem och ska bli spännande se vad han uträttar under säsongen framåt - men härifrån känns ju uppgiften iskall och spontant tror jag Björn får spara på startsnabbheten och välja ett passivt upplägg. En bra insats och en liten slant med hem får vi vara nöjda med.
Balans, vagn och urustning: Barfota runt om, amerikansk sulky, halvstängt huvudlag/murphy och rycktussar - inga ändringar.

örebro torsdag 13/6

4 For Pleasure F. (Lopp 8, V5-5) fick ett fint lopp av Mats senast, men var en besvikelse och bättre än så ska hon prestera. Hon sköter träningen normalt efteråt och planen är barfota nu igen vilket ska vara positivt plus att det blir tätare starter nu också där hon hade varit krassligt inför förra starten - så hoppas hon presterar fint och förbättrat här, men visst finns det frågetecken efter senast.
Balans, vagn och utrustning: Barfota runt om den här gången. Vanlig vagn, norskt huvudlag och rycktussar i övrigt.

rättvik torsdag 13/6

1 Gotti (Lopp 1) ska göra tävlingsdebut och var med i ett snabbt kval - men han skötte sig bra på avstånd och överraskade positivt i avslutningen då jag inte trodde han var riktigt redo för de farterna då det var första gången som han var inne på banan. Han har tränat på en period hemma efter kvalet och tanken var faktiskt inte att gå ut här, utan att köra ett banjobb med honom härnäst innan vi började fundera på att debutera. Jag såg dock att möjligheten dök upp starta här vid anmälan då det var få hästar - så vi tar det här istället för ett banjobb då han samtidigt får skaffa lite rutin kring tävlingsbiten. Förhoppningsvis sköter han sig lika bra som i kvalet och det medför att han ska ha förväntningar på sig i det här loppet även fast man får ha med sig han är orutinerad på banan.
Balans, vagn och utrustning: Skor, vanlig vagn, can’t see back-huvudlag och fasta tussar tävlar han med.

boden lördag 15/6

5 Sultan Sea (Lopp 12, V75-6) svarade för en stark insats i comebacken och är en härlig krigare som är kul att ha tillbaka på banan. Normalt ska han ha gått framåt med loppet i kroppen formmässigt och spännande att han fick ett bra utgångsläge här och vi hoppas han kan köra sig till ledningen. Han gjorde ett par mycket vassa insatser ifjol där han mötte tuffa hästar och hör hemma på V75 - sen har kanske inte ett lopp i kroppen tagit honom till den absoluta toppformen, men jag tycker att han är en av de som sticker ut i loppet och vi måste ha förhoppningar om att han är med i tätstriden och fightas.
Balans, vagn och utrustning: Det blir barfota fram, amerikansk sulky, halvstängt huvudlag och rycktussar - inga ändringar.